gear gear

LOADING

  • Turkish
  • English
  • French
  • Russian
  • Arabic
Güres Teknoloji

ARABALI YEM DAĞITIM SİSTEMİ

 

Güres Teknoloji mühendisleri tarafından geliştirilen yemleme sistemlerinde tavukların ihtiyacı olan yeme en kolay ve homojen şekilde ulaşması amaçlanmıştır.

 

Yemleme işleminde tavukların yeme kolay ulaşması kadar, yem tüketimi esnasında yem zayiatı yapmamaları da ciddi önem arz etmektedir. Bu düşünceyle özel tasarlanmış yemlikler sayesinde yem zayiatı en aza indirilmiştir.

 

Sistemlerimiz için sağlanan üç ayrı tipte yemleme sistemi bulunmaktadır. Yumurta üretim ve yumurtacı civciv büyütme kafeslerinde arabalı yem dağıtım sistemi ve zincirli yem dağıtım sistemi seçenek olarak sunulmaktadır. Etlik(broiler) kafeslerinde ise helezonlu yemleme sistemi seçenek olarak sunulmaktadır.



Yem arabalı yemleme sistemi tam otomatik olup; sıcak daldırma galvanizli sacdan üretilmiştir. Kümes dışında yine Güres Teknoloji tarafından tedarik edilen konik tabanlı yem silolarından çelik helezon taşıma sistemi yardımıyla kümes içine taşınan yem, kontrollü olarak yem arabasına bağlı yem kovalarına boşaltılmaktadır. Yem kovalarına boşaltılan yem, her sıranın her katında bulunan yemliklere kademeli olarak dağıtılarak yemleme yapılmaktadır.

Yemlikler, tavuk kafes sistemlerinde her kata eşit miktarda yem dağıtmak ve yemin yemlik dışına taşmasını önlemek üzere özel olarak tasarlanmıştır. Bu sistemle yem israfı minimuma iner ve hayvanlara taze yem sunulur. Ayrıca tavuğun yemi seçme imkanı ortadan kaldırılarak, yem içeriğinin tamamının tavuk tarafından tüketilmesi sağlanır.

 Yem arabaları her bataryanın(sıranın) en üst katında bulunan özel yapıdaki çelik halata bağlı olarak hareket etmektedir. Otomasyon panosundan yemleme zaman ayarı da yapılabilmekte, böylelikle yemleme saatleri otomatik olarak ayarlanabilmektedir.

 

Yemliklerin içerisinde yem kovalarına bağlı olarak bulunan özel olarak dizayn edilen yem dağıtım aparatları sayesinde yemin sıhhî, homojen, karıştırılarak ve eşit yem dağıtımı sağlanır. Yem zayiatları asgariye indirilmiştir. Yem dağıtma aparatlarının sahip olduğu 4 kademeli yem ayarı özelliği ile istenilen seviyede yem verilebilmektedir.

 

Sistem, tamamen otomasyona bağlı olarak çalışabildiği gibi manuel olarak da kullanılabilmektedir.

 

Sistemin çalışma periyodları zaman saati vasıtasıyla ayarlanabilmektedir.

 Pano üzerindeki switch manuel konuma getirildiğinde otomatik çalışma sistemi kullanıcı tarafından devre dışına bırakılmış olur. Yem arabalarının hareketi pano üzerindeki butonlar ile ileri geri olmak üzere çift yönlü sağlanır. Kafes üzerindeki switchler (Ön ve arka olmak üzere iki switch) ile yem arabası kullanıcının istediği konumda durdurulabilir.

 Sistemin çalışmasını sağlayan panonun kapağı üzerindeki anahtar otomatik konuma getirildiğinde, sistem otomatik çalışma moduna alınmış olur ve yem arabalarının hareketi tavukların ihtiyacına göre ayarlanır.