gear gear

LOADING

  • Turkish
  • English
  • French
  • Russian
  • Arabic
Güres Teknoloji

BR 135 MODEL BROİLER (ETLİK PİLİÇ) KAFESİ


Kafesin ana yapısında kullanılan malzemeler yüksek standart sıcak daldırma galvaniz sac ve tel malzemelerden oluşmaktadır. Kafeslerin konstrüksiyonu ve kafes bölmelerinde kullanılan tüm galvanizli saclar ve teller ISO 9001 belgelidir. Galvaniz kaplama oranı ve şekli; gübre kaynaklı asidin yol açtığı deformasyonun, paslanmanın ve küflenmenin engellenmesi için hayati derecede önemlidir. Kafeslerde meydana gelen deformasyonlar, kafesin kullanım ömrünü kısaltmakla birlikte kafes içerisindeki hayvanların da sağlığını tehdit eder. Güres Teknoloji olarak bu ayrıntıların bilincindeyiz.

Kafesler yer hareketlerinden etkilenmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Her 120 cm’de bir 2 mm kalınlığında kafes ayağı ve bu ayakların altına konan geniş tabanlı pabuçlar bulunmaktadır. Ayrıca kafes sistemi her 5 ayakta 1 yere çelik çekme dübeller ile sabitlenmektedir.


Kafes Gözleri;

2400 X 1350 mm ölçülerindedir. Göz (Hatve) yüksekliği ise 750 mm olarak tasarlanmıştır. Yan duvarlar galvanizli telden imal edilmiştir. Kafes altlığı ise özel, sağlam aynı zamanda esnek plastik malzemeden imal edilmektedir. Her gözde 8 adet plastik altlık çekmecesi mevcuttur. Özel dizaynın vermiş olduğu esneklik sayesinde hayvanların rahatlığı sağlanmıştır. Kesime gönderilecek hayvanın; alt plastiğin kızaklı sistem olması sebebiyle manuel olarak, alt plastiğin çekilip banda düşmesi sağlanmaktadır.

 

Yemleme Sistemi

Spiral borulu ve çanak yemlikli sistem tam otomatiktir. Yem, kümeslerin dışında bulunan 6 ayaklı konik tabanlı silolarda muhafaza edilir. Özel tasarlanmış ondüleli yan duvar sacları ve dikey bağlantı babaları ile mevcut konstrüksiyona ekstra bir mukavemet kazandırmaktadır.

 

Yem, silolardan 125 mm çapındaki borulardan geçen spiral helezonlar sayesinde, sıra önlerindeki yem haznelerine otomatik olarak dağıtılır. Yem, 45 mm çapındaki spiral boru sayesinde ve elektrik motorlu redüktörler ile her gözde mevcut bulunan plastik yemliklere otomatik olarak aktarılmaktadır. Yemlikler civcivin ilk günden itibaren yeme erişmesini sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir. Bu sayede ilave özel yemliklere ihtiyaç duyulmamaktadır. Küçültülmüş ölçüleri sayesinde tavuklara daha fazla alan sağlanmıştır.

Bu sistemle yem israfı minimuma iner ve hayvanlara taze yem sunulur. Ayrıca tavuğun yemi seçme imkânı ortadan kaldırılarak, yem içeriğinin tamamının tavuk tarafından tüketilmesi sağlanır.

Su İçme Sistemi

Tavuklar için içme suyu her kat ve sıra önünde bulunan antibakteriyel su rezervuarları vasıtasıyla doğal veya kontrollü akış yönetimiyle nipelli suluk borularına ulaştırılır. Kafes gözleri arasında, kafesi boydan boya geçen 2 takım PVC boru üzerinde, her göze 8 adet kırmızı plastik ve paslanmaz çelik malzemeden imal edilen nipel ve 1 adet su çanağı mevcuttur.

 

Her kafes sırası ve katının altında kafes boyunca uzanan ve gübrenin kusursuz olarak temizlenmesine olanak tanıyan, 1 mm kalınlığında PP gübre bantları bulunur. 

Gübre bu bantlara düşer ve 1 HP gübre bandı, redüktörlü hareket motorları sayesinde çekilerek temizlenir.

Her katta bulunan merdane ve sıyırıcılar ile kümes sonundaki yatay gübre boşaltma konveyörüne aktarılan gübre, buradan kümes dışında bulunan dikey gübre boşaltma konveyörüne aktarılır.


Broiler Nakil Konveyörü

Aynı zamanda bu bantlar kesime gönderilecek olan tavukların taşınması için de kullanılır. Bu sayede tavukların daha kısa zamanda ve az işçilikle toplanmasına imkân sağlanmıştır.

Sistemin bina içindeki kafesin arka bölümüne denk gelen kısmı asansörlü olup, broilerlerin nakledilmesi esnasında, her katın gübre ve broiler bantları hizasına yükseltilmektedir. Konveyörün bina dışındaki bölümü teleskoplu olup, bitim noktasında broiler nakil aracının altına gire bileceği şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede tavuklar araca kadar nakledilebilmektedir.